Известие

Collapse
No announcement yet.

OMV нафта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

stu не знам какво си написал, но прочети "НАРЕДБАТА за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол", ясно е записано Съдържание на вода максимално - 200mg /kg БДС EN ISO 12937
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Тези тестове от Офроад форума са от преди две години. Оттогава вс е мн различно.
      Ма всеки сам си решава.

п.с. Миналата зима един приятел с дизел му замръзна горивото, заредено от ОМВ. Тази година пак. И все вика, че спира да зарежда там.
      За скъпото им гориво не говоря, не е оправдана цената, то остана и то да замръзне
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
        stu не знам какво си написал, но прочети "НАРЕДБАТА за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол", ясно е записано Съдържание на вода максимално - 200mg /kg БДС EN ISO 12937
        Ти знаеш ли какво е това 200mg/kg?????
        Това е да вземеш една горе долу бутилка от литър и 1/5 да ти е пълна с вода. Я дай да видим какво и откъде си прочел

---------- Post added at 08:12 ---------- Previous post was at 08:09 ----------

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
        ти може да си работил там ама аз пък съм имал две бензиностанции на омв.Та може да поспориме
        защо в минало време? И явно толкова са те обслужвали Рое. Те и без това вече западат поголомно.
        От къде си?
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Аз си мисля, че изобщо не трябва да има вода в резервоари с гориво. Не знам за БДС - то по повод горивата, но не мога да си го обесня - вода при нафтата. За безопасност изключено, щото трябваше да има и в резервоарите с бензин и газ примерно. Сега ако производствения процес изисква наличието на вода това е друг въпрос, после фирми като Рое ако осъществяват профилактиката пак е друга песен и ако това е преди продажбата на горивото на клиента би следвало да няма проблеми. Но ако отстраняванато на вода от резервоарите се обуславя от желанието на управителя на бензиностанцията или когато шефа реши, а не от показателите на уредите това е кофти хава.
          Аз от скоро карам дизелов автомобил, зареждам на Лукойл гориво, кръстено от фирмата SuperDiesel и нямам основания за оплакване до момента - бензиностанцията е франчайз. Случи ми се веднъж да ми заредят на Лукойл бензиностанция от новото им гориво ectodiesel - ами докато не го изразходя това гориво стрелката на обортомера не спря да се люлее между 900 и 1000 оборота. Заредих си после обикновенният им дизел и всичко си дойде на мястото - 900 оборота. В студовете при -15 градуса замръзване нямаше.

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            Ами то излиза ,че е нормално по БДС в един 50 тонен резервоар да има 10 тона вода.Дано не ти се случва да заредиш от някой такъв резервоар, че тогава пак да ми обясняваш за БДС.В по горният пост , който не си разбрал бях написал ,че дизела по БДС трябва да не замръзва до -15градуса и ,че измервателните системи Veeder-Roothttp://www.veeder.com/page/AutomaticTankGauges автоматично включват аларма за наличие на вода дори в минимални количества.
            Last edited by stu; d.m.y г., 10:50.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
              Това е да вземеш една горе долу бутилка от литър и 1/5 да ти е пълна с вода. Я дай да видим какво и откъде си прочел

---------- Post added at 08:12 ---------- Previous post was at 08:09 ----------

Явно в час по физика си си рисувал автомобилчета.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                Това е да вземеш една горе долу бутилка от литър и 1/5 да ти е пълна с вода.
                200mg са 0.2гр , 1кг = 1000 гр.
                Отношението 0.2/1000 = 1 към 5000.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Явно в час по физика си си рисувал автомобилчета.
                Или голи жени !
                ...

Comment

Или голи жени в автомобилчета
                  Благодаря за поправката ,предполагам, че и той като мен се е объркал с милилитри.В случаят цифрите в по горният ми пост тотално се разминават.
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                    200mg са 0.2гр , 1кг = 1000 гр.
                    Отношението 0.2/1000 = 1 към 5000.

ДИАГНОСТИКА! Какви са тези сметки без кръчмар. Трябва си качествен диагностик.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от Dagi Покажи съобщение
                      На мене пък само от Шел v-power diesel започва да ми приплъзва съединителя с другите нафти няма проблем
                      Я обясни по обстойно, или някой друг на който му се е случвал такъв проблем, щото май и при мен го прави при определена нафта и аз лично не виждам логика в това да ти приплъзва съединителя при определена нафта...чак пък толкова да са претенциозни на нафта нашите глезли

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

аз лично си открих за мене си че когато някаква немаркова бензиностания стане маркова има по хубави горива от да кажем първия шел в града. най голям разход ми е давало като съм сипвал от лукойли
                        JTD 105+

Comment

Доста пъти съм го казвал . OMV ,зареждат от ЛУКОЙЛ и после си слагат техни присадки в цистерните. Друга част си ги внасят директно . ШЕЛ също зареждат от ЛУКОЙЛ , само че те имат специално изградени инсталации в Пловдив и София ... където още при самото зареждане на цистерните се добавят и присадките. ROMPETROL си внасят горивата , даже има голям паркинг в Русе до Дунав ...
                          тези неща ги знам лично , понеже съм работил в лукойл .
                          Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                          Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Здравейте колеги, относно нафтата на ОМВ аз съм много доволен, особено от Алпин дизела до миналата година, сега е Макс моушън дизел. Вярно доста е скъпичка, но колата върви повече и дава икономия. Моя проблем, е че нямам възможност да зареждам винаги от там. Последния път заредих от друга бензиностанция(нее известна) и при -20 не запалих. После чистих резервоар(от 20 литра нафта, 4 бяха парафин), сонда, горивопроводи и нов филтър.
                            За горивото на Лукойл чак немисе коментира, който беше заредил от там всички ходиха пеш.
                            Това са моите впечатления!!!
                            Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
                            Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
                            Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
                            Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Първоначално публикувано от d1lian Покажи съобщение
                              Я обясни по обстойно, или някой друг на който му се е случвал такъв проблем, щото май и при мен го прави при определена нафта и аз лично не виждам логика в това да ти приплъзва съединителя при определена нафта...чак пък толкова да са претенциозни на нафта нашите глезли
                              Предполагам колегата се е пошегувал, като така иска да каже, че техния дизел е много качествен и тогава дригателят му има най-голяма мощност и оттам му приплъзва съединителя
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                                Предполагам колегата се е пошегувал, като така иска да каже, че техния дизел е много качествен и тогава дригателят му има най-голяма мощност и оттам му приплъзва съединителя
                                ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Working...
                                X